A A A
Vesti

Potpisana Izjava o saradnji AP Vojvodine i Pokrajine Hesen

 

Potpisana Izjava o saradnji AP Vojvodine i Pokrajine Hesen

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijer Pokrajine Hesen Folker Bufije potpisali su danas u Nemačkoj, u Vizbadenu, Izjavu o uspostavljanju saradnje AP Vojvodine i Pokrajine Hesen.


Reč je o dokumentu koji će omogućiti direktnu i intenzivnu saradnju i uspostavljanje kontakata između regionalnih uprava, lokalnih samouprava, organizacija, institucija i privrednih društava, pre svega u oblasti privrede, trgovine i industrije, privlačenja investicija, zatim u nauci i tehnologiji, obrazovanju, kulturi, zaštiti životne sredine, socijalnim pitanjima i sportu, kao i u drugim oblastima.


- Ovo je izuzetno značajan sporazum. Dogovorili smo danas saradnju za budućnost u ključnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u delu intenziviranja privredne saradnje. Nemački privrednici vodeći su po stepenu investiranja u našoj zemlji, i mi želimo da se taj trend nastavi - istakao je predsednik Mirović.

 

Potpisana Izjava o saradnji AP Vojvodine i Pokrajine Hesen

Dogovorena je, kako je dodao, i saradnja u oblasti zaštite životne sredine, ali i povezivanje univerziteta, kao i kulturnih poslenika.


- Srbija pripada Evropi, ona mora da nastavi svoj put jer je mi vidimo kao deo evropskog društva. Evropska agenda Srbije je proces koji se u Nemačkoj razume i podržava - kazao je premijer Bufije.


Hesen je najrazvijenija od 16 nemačkih saveznih pokrajina, i u njoj živi šest miliona stanovnika. Ostvaruje BDP vredan 278 milijardi evra, što je čini jednom od najbogatijih evropskih regija.


Potpisivanju Izjave o saradnji prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: