A A A
Vesti
 • Poslovna delegacija iz Bosne i Hercegovine u poseti Pokarajinskoj vladi Sreda, 23. Maj 2018. 15:50
  Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Vojnović i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, sasatali su se danas sa predstvanicima opština, gradova, nadležnih ministarstava i partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine sa kojima su razgovarali o razmeni iskustava u pogledu upravljanja aktivnostima lokalnog ekonomskog razvoja – privlačenja investicija, jačanja javno-privatnog dijaloga i upravljanju investicionim potencijalima i lokacijama.
  OPŠIRNIJE
 • Otvorena nova fabrika „Plastikcam East“ u Subotici Sreda, 23. Maj 2018. 15:46
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, otvorio je danas novi proizvodni pogon italijanske fabrike za termoplastičnu obradu „Plastikcam East“ u industrijskoj zoni Subotice „Mali Bajmok“.
  OPŠIRNIJE
 • Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kosovu i Metohiji Sreda, 23. Maj 2018. 11:40
  Delegaciju Pokrajinske vlade, koju predvodi pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, a čine je Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, u pratnji hora crkve Sv. Georgije iz Novog Sada, primio je vladika raško-prizrenski Teodosije, u porti manastira Gračanica. Ovom prilikom pokrajinski sekretar Milošević uručio je računare i higijenskie pakete eparhiji, opštini Gračanica i NVO „Majka devet Jugovića“. Jedini ženski fudbalski klub na teritoriji Kosova i Metohije dobio je pomoć u vidu opreme.
  OPŠIRNIJE
 • Nove subvencije za jačanje lokalnih samouprava u Vojvodini Ponedeljak, 21. Maj 2018. 15:14
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore u vrednosti od preko 16,5 miliona dinara, predstavnicima više vojvođanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Aktivnosti na projektima lokalnih samouprava kojima su sredstva odobrena, odnose se na izradu i realizaciju projektno tehničke dokumentacije za opremanje industrijskih zona i izrade studija izvodljivosti za strateške projekte.
  OPŠIRNIJE
 • U Matici srpskoj održana Konferencija Srba iz regiona Ponedeljak, 21. Maj 2018. 15:10
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara ze regionalni razvoj, međuregionalu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, prisustvovao je danas godišnjoj sednici Konferencije Srba iz regiona koja je ove godine okupila krovne organizacije Srba iz Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Rumunije. „Današnji događaj prerasta u tradicionalno okupljanje udruženja srpskog naroda kao izraz naše iskrene sabornosti i solidarnosti na prostorima izvan granica Republike Srbije, kao matice srpskog naroda“, poručio je Drakulić istakavši da Pokrajinska vlada kroz aktivnosti koje sprovodi nastoji da sistemski podržava i sprovodi projekte privredne i kulturne saradnje sa našim partnerim iz svih osam zemalja regiona.
  OPŠIRNIJE
 • Ognjen Bjelić: Još 250 miliona za nova radna mesta u Vojvodini Ponedeljak, 21. Maj 2018. 14:18
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore o subvencijama vredne 250 miliona dinara predstavnicima 19 privatnih kompanija po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine. „Ulaganje u privredu, ujedno znači ulaganje i u kulturu, obrazovanje, zdravstvo i druge oblasti od vitalnog značaja za društvo“, poručio je Bjelić i naglasio da Pokrajinska vlada u koordinaciji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, pružajući podršku kompanijama u razvoju, nastavlja sa politikom podsticanja bržeg privrednog razvoja AP Vojvodine.
  OPŠIRNIJE
 • Obeležena 170. godišnjica Majske skupštine u Sremskim Karlovcima Utorak, 15. Maj 2018. 15:10
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisustvovao je danas u Sremskim Karlovcima obeležavanju 170. godišnjice Majske skupštine kada je proglašeno osnivanje Srpske Vojvodine. Uoči svečane akademije, u zgradi Magistrata održana je svečana sednica Pokrajinske vlade, na kojoj je doneta odluka o formiranju budžetskog fonda za obnovu kulturno istorijskog nasleđa i razvoj Sremskih Karlovaca. Na sednici je usvojena i inicijativa o izmeni Zakona za obnovu Sremskih Karlovaca.
  OPŠIRNIJE
 • Rešenje o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta Ponedeljak, 14. Maj 2018. 13:10
  Na osnovu člana 24. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list AP Vojvodine“ , broj 37/2014, 54/2014, 37/2016 i 29/2017), člana 13. Pokrajinske uredbe o uslovima i načinu dodele sredstava iz budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine ( „Službeni list AP Vojvodine“ 42/2017) kao i člana 7 st 1 tačke 1) , člana 11, 12 i 14. Uredbe o pravilima za dodelu državne pomoći („Sl.glasnik RS“, br 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013 i 119/2014), tačke VI Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta , Rešenja broj 401-00-00084/2/2017-01 Komisije za kontrolu državne pomoći kao i Odluke o usvajanju preporuka za privredna društva čija je delatnost od značaja za ruralni razvoj AP Vojvodine, broj SD-VIII-05/2018 od 09.05.2018. godine Skupštine Razvojne agencije Vojvodine, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu donosi R e š e nj e o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: