A A A
Vesti
 • Rasadnik Seveplant proširuje proizvodnju Ponedeljak, 13. Avgust 2018. 10:40
  Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Goran Ivančević prisustvovao je danas u Kuli otvranju novog proizvodnog objekta kompanije Seveplant koja posluje kao kćerka firma holandske kompanije Verbeek a bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih sadnica jabuke kruške šljive i trešnje. Ivančević je tom prilikom ocenio da da svako ulaganje u poljoprivredno-prehrambeni sektor na području AP Vojvodine podrazumeva aktiviranje naših bogatih poljoprivrednih resursa što ima višestruki uticaj na regionalni razvoj Vojvodine i ukupan razvoj naših lokalnih jedinica.
  OPŠIRNIJE
 • Predstavljen projekat prekogranične saradnje na revitalizaciji Begeja vredan 14 miliona evra Četvrtak, 26. Jul 2018. 14:10
  Ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorili su danas konferenciju, na kojoj je predstavljen projekat „Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej“. Ovaj strateški projekat, vredan 13,85 miliona evra, od čega je donacija EU 11,77 miliona evra, finansira se iz Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je razvoj prekogranične saradnje važan segment politike Pokrajinske vlade, jer su prekogranični projekti značajan instrument kojim se doprinosi ostvarenju ubrzanog privrednog razvoja AP Vojvodine, što je prioritetni cilj Pokrajinske vlade.
  OPŠIRNIJE
 • Sastanak sa predstavnicima italijanske kompanije „Geci“ Petak, 20. Jul 2018. 15:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas sastanku potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđeta Milićevića i predstavnika italijanske kompanije „Geci“ (Ghezzi chiode), koji su, nakon dvodnevne posete AP Vojvodini, iskazali spremnost ove kompanije za ulaganje u AP Vojvodini.
  OPŠIRNIJE
 • Subvencije za jačanje 14 lokalnih samouprava Vojvodine Četvrtak, 12. Jul 2018. 16:30
  Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu na čelu sa sekretarom Ognjenom Bjelićem potpisao je rešenja o subvencijma u vrednosti od preko 9,6 miliona dinara sa korisnicima koji su pravo na sredstva ostvarili po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekta za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika i Konkursa za sufinansiranje projekata za unapređenje radnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine. Tom prilikom sekretar Bjelić naveo je, da je od ukupno 9,6 miliona dinara, 8,5 miliona opredeljeno opštinama Irig, Opovo, Sečanj, Žitište, Kula, Bačka Palanka, Žabalj, Novi Bečej i gradu Sremska Mitrovica.
  OPŠIRNIJE
 • Sastanak sa ambasadorom Republike Francuske Sreda, 11. Jul 2018. 14:15
  Pokrajinski skretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu smoupravu, Ognjen Bjelić prisustvovao je danas sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarano o uspostavljanju i inteziviranju saradnje AP Vojvodine sa francuskim regijama u oblastima privrede, kulture i obrazovanja. Ocenivši da je za pokrajinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja sa Francuskom, predsednik Mirović je istakao da u AP Vojvodini francuske kompanije zapošljavaju 6000 ljudi.
  OPŠIRNIJE
 • Rešenje o izmenama i dopunama rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta Utorak, 10. Jul 2018. 12:15
  Na osnovu člana 24. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list AP Vojvodine“ , broj 37/2014, 54/2014, 37/2016 i 29/2017), člana 13. Pokrajinske uredbe o uslovima i načinu dodele sredstava iz budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine ( „Službeni list AP Vojvodine“ 42/2017) kao i člana 7 st 1 tačke 1) , člana 11, 12 i 14. Uredbe o pravilima za dodelu državne pomoći („Sl.glasnik RS“, br 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013 i 119/2014), tačke VI Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta , Rešenja broj 401-00-00084/2/2017-01 Komisije za kontrolu državne pomoći i Odluke o usvajanju preporuka za privredna društva čija je delatnost od značaja za ruralni razvoj AP Vojvodine, broj SD-X-06/2018 od 06.07.2018. godine Skupštine Razvojne agencije Vojvodine, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu donosi Rešenje o izmenama i dopunama rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta kojim se menja Rešenje o dodeli bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom novog investicionog projekta broj: 141-401-606/2018-04 od 11.05.2018. godine.
  OPŠIRNIJE
 • Vojvodina predstavila investicione potencijale na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu Petak, 06. Jul 2018. 13:55
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin prisustvovao je danas u nemačkom gradu Ulmu konferenciji „Investicione mogućnosti u Dunavsko – savskom regionu“, koja se održava u okviru 11. Međunarodnog festivala dunavskih regija i gradova. Govoreći na svečanosti povodom otvaranja festivala, koji simboliše partnerstvo u Dunavskom regionu, jedinstvo različitosti i jača ideje kulturnog i drugog povezivanja, Podraščanin je ocenio da je saradnja AP Vojvodine sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg intenzivna.
  OPŠIRNIJE
 • Uspešno završen 4. ciklus programa „Upravljanje rgionalnim razvojem kroz fondove EU“ Četvrtak, 05. Jul 2018. 15:55
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je danas diplome polaznicima četvrte generacije specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz fondove EU“ koji u saradnji sa Univerzitetom Edukons organizuje Fond „Evropski poslovi“. Čestitajući studentima na uspešno završenom programu, Bjelić je istakao da je edukacija u ovoj oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na to da kroz proces evropskih integracija prolazimo kroz promene koje će kako je naveo, prebaciti težište na razvojnu politiku.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: