A A A
Vesti
 • Okrugli sto „Podrška opštinama Bačke i Srema kroz EU fondove“ Četvrtak, 26. April 2018. 14:50
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin, prisustvovao je danas okruglom stolu u Privrednoj komori Vojvodine, gde je razgovarano o sprovođenju mera podrške u opštinama Bačke i Srema kroz fondove Evropske unije. Podraščanin je istako da je stvaranje uslova za privlačenje investicija preko IPA i drugih fondova koji stoje na raspolaganju u procesu pridrživanja Evropskoj uniji, od suštinske važnosti.
  OPŠIRNIJE
 • Odražan tematski skup Poljoprivreda - od zagađivača do čuvara životne sredine – uslov za integracije u EU Četvrtak, 26. April 2018. 14:50
  Pomoćnik pokrajinskog sekretra za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, prisustvovao je danas tematskom skupu posvećenom zaštiti životne sredine kao jednom od uslova za integracije u Evropsku uniju. Na skupu koji je realizovan u organizaciji Privredne komore Vojvodine, Zadružnog saveza Vojvodine i akcionarskog društva Poljoprivrednik, bilo je reči o usaglašavanju nacionalne s evropskom zakonskom regulativom, po pitanju ekološkog pristupa poljoprivredi,
  OPŠIRNIJE
 • Konkurs za popunjavanje jednog izvršilačkog mesta Utorak, 24. April 2018. 6:00
  Na osnovu člana 94. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Sl. glasnik RS“, broj 21/16) i člana 17. stav 1, člana 18. stav 2, člana 19. stav 2, člana 20. i 21. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", broj 95/16) i člana 24. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list APV“ broj 37/14, 54/14-dr. odluka i 37/16) oglašava se: JAVNI KONKURS ЗА POPUNJAVANJE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNJU I LOKALNU SAMOUPRAVU
  OPŠIRNIJE
 • Predstavljeni lideri u privlačenju investicija u Vojvodini Četvrtak, 19. April 2018. 13:10
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisustvovao je danas u organizaciji Pokrajinske vlade i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), manifestaciji „Lideri investicija u Vojvodini“ gde su predstavnjeni primeri najboljih praksi sistemskog pristupa ekonomskom razvoju i privlačenju ulaganja koje primenjuju AP Vojvodina i njene opštine. Pored potencijala Rume, Sombora i Novog Sada, u domenu privlačenja investicija i unapređenja opštinskih usluga predstavljeni su rezultati novog istraživanja NALED o spremnosti lokalnih samouprava u Vojvodini da podstiču razvoj lokalne privrede.
  OPŠIRNIJE
 • Otvoren Drugi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Republika Hrvatska 2014-2020 Utorak, 17. April 2018. 15:50
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin prisustvovao je danas svečanoj konferenciji, održanoj u Gradskoj kući u Subotici, povodom otvaranja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija za period 2014 -2020.
  OPŠIRNIJE
 • Održano peto zasedanje Zajedničke komisije Srbije i Baden – Virtemberga Utorak, 17. April 2018. 13:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu upravu Ognjen Bjelić prisustvovao je, u svojstvu koordinatora prve radne grupe, petom zasedanju Zajedničke komisije Srbije i Baden-Virtemberga. Predsedavajući srpskog i nemačkog dela Zajedničke komisije, potpisali su danas u prisustvu premijera Vlade Srbije Ane Brnabić i premijera Baden-Virtemberga Vinfrida Krečmana, Protokol o unapređenju saradnje imeđu Srbije i nemačke pokrajine Baden-Vitemberg.
  OPŠIRNIJE
 • Održana konferencija „Dualno obrazovanje - jedan evropski model za Srbiju“ Četvrtak, 12. April 2018. 15:10
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregonalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisusutvovao je danas koneferenciji „Dualno obrazovanje – jedan evropski model za Srbiju“ održanoj u Master centru Novosadskog sajma. Dualno obrazovanje je proveren sistem stručnog obrazovanja mladih ljudi sa ciljem obezbeđivanja uslova za sticanje usavršavanje i razvoj kompetencija koje su u skladu sa potrebama savremenog tržišta.
  OPŠIRNIJE
 • Nove investicije u sevrenoistočnoj industrijskoj zoni Inđije Utorak, 03. April 2018. 14:50
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić danas je obišao severnoistočnu radnu zonu i fabriku „Tehnoeksport“ u opštini Inđija. U severnoistočnoj radnoj zoni, koja spada u najopremljenije u zemlji i nalazi se u blizini autoputa između Beograda i Novog Sada , očekuje se realizacija šest novih investicija sa čijim investitorima su ugovori već potpisani.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: