A A A
Vesti
 • U Novom Sadu održana Prva godišnja konferencija lokalnih skupština Četvrtak, 18. Oktobar 2018. 13:10
  Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, prisustvovao je danas u Novom Sadu Prvoj godišnjoj konferenciji lokalnih skupština koju organizuju Skupština AP Vojvodine i Grad Novi Sad, u saradnji sa projektom „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine-druga faza“. Projekat finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
  OPŠIRNIJE
 • U Nišu održano peto zasedanje zajedničkog konsultativnog odbora regiona EU-RS Sreda, 17. Oktobar 2018. 14:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu sardnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisutvovao je danas u Niškoj Banji petom zasedanju zajedničkig konsultativnog odbora Komiteta regiona EU-RS. Tema drugog godišnjeg zasedanja je „Turizam kao katalizator boljeg života na lokalu“ a događaju su prisustvovali i ministar za državnu upravu i lokanlu samoupravu Branko Ružić, pomoćnik u Ministarstvu za evropske integracije Mihajlo Dašić, kopredsedavajući komitetom Franko Jakob te brojni predstavnici srpskih opština i nevladnog sektora.
  OPŠIRNIJE
 • U Beogradu održano treće Nacionalno slušanje povodom Dunavske strategije Petak, 12. Oktobar 2018. 15:50
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, prisustvovao je danas u Beogradu trećem Nacionalnom slušanju Dunavske strategije, koje na incijativu Dunavskog civilnog socijalnog foruma organizuju NVO Svet i Dunav u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Nacionalno slušanje koje se se održava kao godišnji sastanak svih zainteresovanih strana - učesnika u procesu sprovođenja Dunavske strategije u Republici Srbiji otvorio je pomoćnik ministra u Ministarstvu za evropske integracije Mihajilo Dašić. Tokom konferencije su sumirani dosadašnji postignuti rezultati i predstavljeni programi prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Republika Srbija.
  OPŠIRNIJE
 • Održan tradicionalni prijem u Misiji Srbije pri EU Utorak, 09. Oktobar 2018. 9:40
  AP Vojvodina je i ove godine u okviru Evropske nedelje regija i gradova u Briselu bila domaćin na tradicionalnom prijemu kojem je prisustvovao izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, predstavnici evropskih institucija i brojnih regiona i gradova, poslanici u Evropskom parlamentu, kako i predstavnici poslovne zajednice. Domaćini prijema „Vojvodina, great for business, great for life“, koji je i ove godina održan u prostorijama Misije Srbije u Briselu bili su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, a prisutne je pozdravila i ambasador Republike Srbije pri Evropskoj uniji Ana Hrustanović.
  OPŠIRNIJE
 • Potencijali AP Vojvodine predstavljeni na Evropskoj nedelji regija i gradova u Briselu Utorak, 09. Oktobar 2018. 9:05
  Delegacija AP Vojvodine koju predvode potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovala je danas u Briselu otvaranju 16. po redu Evropske nedelje gradova i regiona, koju je ove godine otvorio je Žan Klod Junker, predsednik Evropske komisije. Potpredsednik Milićević je ovom prilikom izjavio da je tradicionalna manifestacija Evropska nedelja regija i gradova u Briselu uvek dobra prilika da Vojvodina predstavi sve svoje potencijale.
  OPŠIRNIJE
 • Zajednički nastup AP Vojvodine i osam gradova na sajmu investicija “Expo Real” u Minhenu Ponedeljak, 08. Oktobar 2018. 13:25
  Delegacija Pokrajinske vlade posetila je Međunarodni sajam investicija i nekretnina “Expo Real” u Minhenu, koji pruža uvid u najnovije trendove i inovacije u sektorima investicija, nekretnina i finansija. Upravo na takvoj manifestaciji, AP Vojvodina, sa svojih osam gradova, prikazuje, kroz zajednički nastup, stručnoj međunarodnoj publici najznačajnije investicione projekte.
  OPŠIRNIJE
 • Konferencija o podsticanju regionalnog povezivanja i ekonomskog razvoja lokalnih zajednica Subota, 29. Septembar 2018. 15:50
  Podsekretar u sekretarijatu za regioanlni razvoj, međuregionalu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je u gradu Osijeku u Hrvatskoj gde je prisustvovao konferenciji posvećenoj podsticanju regionalnog povezivanja radi ekonomskog razvoja lokalnih zajednica. Konferencija je okupila brojne predstavnike iz Hrvatske i Srbije a tokom diskusija učesnici su imali priliku da razmene iskustva u oblasti izrade projekata za povlačenje sredstava iz evropskih fondova.
  OPŠIRNIJE
 • Potpisan Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda Petak, 28. Septembar 2018. 12:15
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Nižegorodske oblasti Evgeni Ljulin potpisali su danas, u Nižnjem Novgorodu, u Rusiji, Memorandum o namerama za saradnju AP Vojvodine i te ruske regije. Predsednik Mirović izjavio je tom prilikom da se potpisanim Memorandumom otvara mogućnost povezivanja dve regije u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i visokog obrazovanja.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: