A A A
Vesti
 • Učenicima iz Vukovara tradicionalno donirani udžbenici Ponedeljak, 09. Septembar 2019. 16:30
  Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je danas u Vukovaru gde se sastao sa predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem. Vojnović i Jeremić posetili su Osnovne škole „Bijelo brdo“, „Trpinja“, „Negoslavci“ i „ Borovo“ gde su učenicima koji nastavu slušaju po Modelu A- na srpskom jeziku i ćirilčnom pismu, tradicionalno uručiili komplete udžbenika za učenike od prvoog do petog razreda kao i 200 torbi polaznicima prvih razreda. Kako je Jeremić naveo školsku 2019/2020 na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisalo je 2200 učenika osnovnih i srednjih škola.
  OPŠIRNIJE
 • Ognjen Bjelić učestvuje na Regionalnom ekonomsko-diplomatskom samitu u Varšavi Ponedeljak, 09. Septembar 2019. 16:00
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić boravi u dvodnevnoj poseti Poljskoj, gde prisustvuje Regionalnom ekonomsko-diplomatskom samitu 2019. u Varšavi. Dvodnevni samit u organizaciji Ministarstva preduzetništva i tehnologije, otvorili su premijer Republike Poljske Mateuš Moravijecki i ministarka za preduzetništvo i tehnologije Jadviga Emilevič, ukazavši u pozdravnom govoru na pitanje povećanja atraktivnosti regiona i lokalnih zajednica, kroz stimulisanje i uključivanje glavnih aktera iz privrednog i naučnog sektora.
  OPŠIRNIJE
 • U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Novom Sadu održan koncert „U zagrljaju zavičaja“ Petak, 06. Septembar 2019. 12:10
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je sinoć u Novom Sadu koncertu „U zagrljaju zavičaja“koji je održan povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koji su počeli 4. septembra. Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, obraćajući se večeras na novosadskom Trgu slobode uoči koncerta „U zagrljaju zavičaja“ u okviru već tradicionalnih „Dana Srpske u Srbiji“, poručio je da i ova radosna manifestacija, kao i okupljanja na obeležavanju najtužnijih događaja iz naše novije istorije – potvrđuju neraskidivo duhovno i nacionalno jedinstvo.
  OPŠIRNIJE
 • Milićević i Višković o unapređenju saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske Petak, 06. Septembar 2019. 11:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastali su se danas u Novom Sadu, gde su na susretu privrednika AP Vojvodine i Srpske, razgovarali o poboljšanju sveukupnih odnosa s akcentom na privrednu saradnju. Na sastanku u Privrednoj komori Vojvodine, razgovarano je mogućim koracima koji će doprineti ukidanju administrativnih barijera u cilju intenzivnije saradnje naših privrednika. Milićević i Višković su ocenili da su dosadašnji kontakti i saradnja zvaničnika Srbije, AP Vojvodine i Srpske, kao i naših privrednika, dali konkretne pomake u saradnji.
  OPŠIRNIJE
 • Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali u novu Industrijsku zonu dva miliona evra Četvrtak, 05. Septembar 2019. 14:30
  „Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u ovom gradu, i već imamo zainteresovane i domaće i strane investitore“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas tokom radne posete Somboru. Izgradnja ove Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta, dodao je predsednik Mirović.
  OPŠIRNIJE
 • Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opreme za prerađivačke kapacitete Sreda, 04. Septembar 2019. 9:30
  Na osnovu člana 38. stav 1. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Sl. list APV“, br. 37/2014, 54/2014-drugi propis i 37/2016 i 29/2017) i člana 21, člana 22. stav 4. i člana 25. Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu („Sl. list APV“, br. 60/2018), Odluke o obrazovanju budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine br. 025-24/2017 od 30. maja 2017. godine (Sl. list APV br. 26/2017) i Predloga mera Razvojne agencije Vojvodine za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja br. SD-XIII-5-1/2019 od 24.04.2019. godine, Odluke Skupštine društva Razvojne agencije Vojvodine o usvajanju predloga mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja br. SD-XIII-5-2/2019 od 24.04.2019. godine i Preporuke Skupštine društva Razvojne agencije Vojvodine d.o.o. Novi Sad SD-XIII-6/2019 od 24.04.2019. godine, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisuje KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZADRUGAMA ZA KUPOVINU OPREME I SISTEMA ZA PRECIZNU POLJOPRIVREDU I OPREME ZA PRERAĐIVAČKE KAPACITETE
  OPŠIRNIJE
 • U Novom Sadu obeležen Dan rečne flotile Vojske Srbije Sreda, 07. Avgust 2019. 14:00
  Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, prisustvovao je proslavi Dana rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica Vojske Srbije, koja je danas u Novom Sadu održana na brodu posebne namene „Kozara“. Čestitajući pripadnicima rečnih jedinica Vojske Srbije njihov dan, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je istakao da je Vojska Srbije temelj sigurnosti i bezbednosti svih građana Republike Srbije i da u prethodnih nekoliko godina, kroz proces modernizacije, doživljava svoju veliku obnovu. Milićević je posebno izrazio zadovoljstvo što su Vojska Srbije i civilne vlasti na istom zadatku.
  OPŠIRNIJE
 • Potpisan dokument o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart Četvrtak, 01. Avgust 2019. 15:20
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Veća Distrikta Štutgart Volfgang Rajmer, potpisali su danas Izjavu o namerama o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart. Potpisnici su se saglasili da će postojeće dobre odnose između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart, intenzivirati posebno u oblastima poljoprivrede i obrazovanja, ali i regionalnog i ruralnog razvoja, kao i uspostavljanja snažnijeg partnerstva između lokalnih samouprava i razmeni zaposlenih.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: