A A A
Vesti
 • Mirović u radnoj poseti italijanskoj regiji Lombardija Četvrtak, 23. Januar 2020. 16:30
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Milanu s predsednikom regije Lombardija Atiliom Fontanom. Sagovornici su se saglasili da je današnji susret odraz dobre institucionalne i privredne saradnje, ali i prilika za unapređivanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskim pitanjima.
  OPŠIRNIJE
 • Sekretar Bjelić na obeležavanju Dana Republike Srpske Četvrtak, 09. Januar 2020. 15:10
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas u Banjaluci svečanosti povodom proslave Dana Republike Srpske pod sloganom „Za sva vremena“. Obeležavanje 9. januara počelo je svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Hrista spasitelja koju je služio patrijarh srpski Irinej, a širom Srpske položeni su venci na spomen-ploče boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Obeležavanju su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
  OPŠIRNIJE
 • Premijerno prikazan dokumentarni film o Srbima iz Krajine i Hrvatske „Međ javom, međ snom“ Ponedeljak, 30. Decembar 2019. 10:50
  Večeras je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Otadzbinski pokret - dok žive Krajišnici, živeće i Krajina“, premijerno prikazan dokumentarni film o dr Jovanu Raškoviću i Srbima u Krajini i Hrvatskoj pod nazivom „Međ javom, međ snom“. Realizacija dokumentarca o značaju očuvanja srpske kulture, tradicije, zavičajnih vrednosti kao i velikih ličnosti koje ne smeju pasti u zaborav, trajala je dve godine.
  OPŠIRNIJE
 • Otkriven Spomenik srpskim guslama u Vrbasu Petak, 27. Decembar 2019. 16:20
  Danas je u Vrbasu, u čast tradiciji pevanja uz gusle kao nematerijalnom kulturnom nasleđu Srbije, otkriven Spomenik srpskim guslama. Rad vajara Ljubisava M. Srdanovića podignut je uz podršku Pokrajinske vlade, a ubuduće će krasiti plato ispred Hrama Vaznesenja Hristovog u centru grada. Otkrivajući spomenik, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić istakao je da je Spomenik srpskim guslama posvećen svima koji su vekovima u naše kolektivno sećanje urezivali najsvetlije uzore i bodrili srpski narod da istraje čak i kada se to činilo nemogućim.
  OPŠIRNIJE
 • Diplome za šestu generaciju studenata Specijalistiškog programa „Upravlјanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“ Ponedeljak, 23. Decembar 2019. 15:45
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, uručio je danas diplome za 42 polaznika šeste generacije studenata koji su uspešno završili module Specijalističkog programa „Upravlјanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, koji u saradnji sa Univerzitetom „Edukons“ i uz pomoć Pokrajinske vlade sprovodi Fond „Evroski poslovi“ AP Vojvodine. Pozdravlјajući studente Darakulić je izrazio zadovolјstvo što se saradnja pokrajinskih institucija, u prvom redu, Fonda „Evropski poslovi“ sa Univerzitetom „Edukons“ ostvaruje na veoma zavidnom nivou, jer se broj onih koji pokazuju interes za ovaj program edukacije kontinuirano uvećava i tematski obogaćuje.
  OPŠIRNIJE
 • Dogovoreni zajednički nastupi na inostranim sajamskim manifestacijama Ponedeljak, 16. Decembar 2019. 17:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić sastao se 16. decembra 2019. godine u Banjaluci sa ministrom za privredu i preduzetništvo u Vladi Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem, radi dogovora o zajedničkim nastupima Republike Srpske i AP Vojvodine na vodećim međunarodnim sajamskim manifestacijama. Današnji sastanak predstavlja korak u realizaciji Sporazuma o zajedničkim nastupima na sajamskim manifestacijama Vojvodine i Republike Srpske, potpisanog pre mesec dana u Banjaluci.
  OPŠIRNIJE
 • U okviru projekta planirano više od stotinu manifestacija Petak, 13. Decembar 2019. 13:30
  Radni sastanak partnera na projektu „Colourful cooperation“, koji se realizuje u okviru prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, održan je 12. decembra 2019. godine u Novom Sadu, u zgradi Pokrajinske vlade. Na sastanku partnera učestvovali su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grada Novog Sada, Grada Subotice, Fondacije jedan za drugog – Morahalom i Evroregionalne razvojne agencije za razvoj DKMT Dunav-Kriš-Moriš-Tisa.
  OPŠIRNIJE
 • Obrazovanje radne snage u skladu sa potrebama tržišta preduslov za privredni i ekonomski rast Utorak, 10. Decembar 2019. 15:15
  Danas je u Skupštini AP Vojvodine održana konferencija povodom projekta COMMON, vrednog više od 603.000 evra, koji se finansira iz sredstava Evropske unije putem Interreg IPA programa prekogranične saradnje Srbija–Hrvatska. Reč je o projektu čiji je cilj jačanje konkurentnosti i doprinos razvoju poslovnog okruženja putem prekvalifikovanja i edukovanja radne snage čime će se smanjiti negativni efekti i broj nezaposlenih lica u regionu.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: