A A A
Vesti
 • Pokrajinska vlada donirala sanitetsko vozilo opstini Srebrenica Petak, 14. Decembar 2018. 14:30
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas u Srebrenici sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, gde je prisustvovao primopredaji sanitetskog vozila koje je, za potrebe primarne zdravstvene zaštite ove opštine, donirala Pokrajinska vlada. Sredstva za nabavku ambulantnog vozila u iznosu od preko 4,5 miliona dinara obezbeđena su iz Fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima. „Donacija Pokrajinske vlade izraz je naše iskrene opredeljenosti da damo doprinos boljim uslovima života građana Republike Srpske na području opštine koja za realizaciju svojih razvojnih potreba uživa snažnu podršku građana Autonomne pokrajine Vojvodine“, istakao je Bjelić.
  OPŠIRNIJE
 • JAVNI KONKURS ZA POPUNјAVANјE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNјU I LOKALNU SAMOUPRAVU Petak, 14. Decembar 2018. 9:10
  Na osnovu člana 94. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Sl. glasnik RS“, broj 21/16) i člana 17. stav 1, člana 18. stav 2, člana 19. stav 2, člana 20. i 21. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", broj 95/16) i člana 24. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list APV“ broj 37/14, 54/14-dr. odluka i 37/16) oglašava se: JAVNI KONKURS ZA POPUNјAVANјE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNјU I LOKALNU SAMOUPRAVU I Organ u kom se popunjava radno mesto: Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad II Radno mesto koje se popunjava: Savetnik za realizaciju investicionih projekata – 1 izvršilac, na neodređeno vreme
  OPŠIRNIJE
 • Bolјa komunikacija putem novih softverskih rešenja Četvrtak, 13. Decembar 2018. 13:40
  Završna konferencija na temu regionalnog razvoja, koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu održana je 13. decembra 2018. godine u Gradskoj kući u Zrenjaninu. Kako je, otvarajući konferenciju, rekao pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić konferencija je organizovana sa cilјem upoznavanja sa situacijom u lokalnim samoupravama, a pogotovo kada je u pitanju ravnomerni regionalni razvoj.
  OPŠIRNIJE
 • Drakulić: Zajednički prioriteti razvoja ekonomski će osnažiti opštine Utorak, 11. Decembar 2018. 14:10
  Pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić otvorio je treću u nizu konferencija na temu regionalnog razvoja, koja je održana 11. decembra 2018. godine u Subotici. On je ovom prilikom rekao da je današnja konferencija organizovana kao izraz zajedničkog gledanja na prioritete razvoja, a pogotovo kada su u pitanju načela Evropske unije koja se odnose na ravnomerni regionalni razvoj.
  OPŠIRNIJE
 • Potrebno je motivisati lokalne samouprave da identifikuju razvojne potrebe Ponedeljak, 10. Decembar 2018. 13:03
  Druga u nizu konferencija na temu regionalnog razvoja, koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu održana je 10. decembra 2018. godine u Somboru, a cilј je upoznavanje predstavnika lokalnih samouprava i kancelarija za lokalni ekonomski razvoj sa značajem i mogućnostima regionalnog razvoja, kroz pametnu specijalizaciju i putem korišćenja dostupnih evropskih fondova.
  OPŠIRNIJE
 • U Sremskoj Mitrovici održana konferencija o regionalnom razvoju Petak, 07. Decembar 2018. 13:30
  Podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović rekao je na konferenciji „Regionalni razvoj“ u Sremskoj Mitrovici, koja je održana 7. decembra 2018. godine, da je ovo prva u nizu konferencija koju organizuje resorni sekretarijat, a koja će biti organizovana u još tri grada u Vojvodini. Na ovim konferencijama će biti prezentovana nova platforma za regionalni razvoj, kako bi se na osnovu prikuplјenih informacija ravnomerno rasporedila sredstva za lokalne samouprave prema prepoznatim potrebama, čime će se usmeriti njihov razvoj.
  OPŠIRNIJE
 • Intenziviranje odnosa AP Vojvodine i kineske provincije Fuđien Sreda, 05. Decembar 2018. 12:40
  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor Kancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Provincije Fuđien, Vang Tjenming, danas su parafirali Pismo o namerama, kojim se uspostavlja saradnja između AP Vojvodine i te kineske provincije. Uoči potpisivanja dokumenta, održan je sastanak sa privredno–poslovnom delegacijom te provincije, na kom je ocenjeno da je ovim parafom stvoren okvir za uspostavljanje saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.
  OPŠIRNIJE
 • Drakulić i konzul Tadić: Nastavljamo sa podrškom srpskim institucijama u Rumuniji Četvrtak, 29. Novembar 2018. 13:40
  Pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Drakulić tokom borvka u Rumuniji povodom sednice Skuštine Evroregije DKMT-a održane u Temišvaru, sastao se danas i sa generalnim konzulom Repbulike Srbije u Temišvaru, Vladanom Tadićem. Tadić i Drakulić saglasili su se, da dve regije neguju prijateljske odnose i ostvaraju odličnu saradnju naročito putem projekata prekograničene saradnje Ruminije i Srbije u čemu veliku ulogu igra upravo efikasna saradnja u okviru Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: