A A A
Vesti
 • Potpisan Sporazum o saradnji između AP Vojvodine i Vojvodstva Lubuš Četvrtak, 21. Jun 2018. 16:15
  Pokrajinski sekretrar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisustvovao je danas u Zelenoj Gori potpisivanju sporazuma o saradnji između AP Vojvodine i polјskog Vojvodstva Lubuš, koji su potpisali potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković i zamenik maršala polјskog Vojvodstva Tadeuž Jedrzejčak (Tadeuž Jedrzejczak). Težište saradnje biće usmereno na unapređenje privredne saradnje i promovisanje raspoloživih investicionih lokaliteta, razmenu iskustava u korišćenju evropskih strukturnih i investicionih fondova, na povezivanje razvojnih agencija i tehnoloških parkova, oblasti polјoprivrede, turizma i kulture. Na sastanku je ocenjeno da postoji tradicija dobre saradnje duga više od dva veka između srpskog i polјskog naroda, o čemu govore i izuzetni diplomatski odnosi Srbije i Polјske koji su formalno uspostavlјeni 1919. godine.
  OPŠIRNIJE
 • Održan radni sastanak povodom priprema za sajam investicija Minhenu Četvrtak, 21. Jun 2018. 15:50
  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, i direktorka sektora za promociju Razvojne agencije Vojvodine Olivera Kovačević, održali su danas radni sastanak sa predstavnicima gradova AP Vojvodine povodom učešća na predstojećem svetskom sajmu investicija i nekretnina „Expo real“ u Minhenu. Međunarodni sajam investicija i nekretnina „Expo real“ koji će se ove godine održati od 8-10 oktobra u Minhenu je najveća poslovna platforma sa celokupnim lancem nekretnina u cilјu efektivnijeg poslovanja i umrežavanja, te jedini međunarodni sajam sa naglašenim B2B sastancima sa fokusom na region. Rokovi za prijavu učešća ističu sa 22. junom ove godine, a pomoćnik pokrajinskog sekretara, Nebojša Drakulić izrazio je zadovolјstvo povodom ažurnog delovanja Razvojne agencije Vojvodine u pripremnom procesu za ovu prestižnu manifestaciju.
  OPŠIRNIJE
 • Javni konkurs za popunјavanјe izvrsilackog radnog mesta Četvrtak, 21. Jun 2018. 10:26
  Na osnovu člana 94. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Sl. glasnik RS“, broj 21/16) i člana 17. stav 1, člana 18. stav 2, člana 19. stav 2, člana 20. i 21. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", broj 95/16) i člana 24. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Službeni list APV“ broj 37/14, 54/14-dr. odluka i 37/16) oglašava se: JAVNI KONKURS ZA POPUNјAVANјE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNјU I LOKALNU SAMOUPRAVU
  OPŠIRNIJE
 • Održan 18. Zavičajni zbor „Kosidba“ u Bukovcu Ponedeljak, 18. Jun 2018. 16:25
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas u Bukovcu osamnaestom po redu Zavičajnom zboru „Kosidba“, sportsko-kulturnoj manifestaciji čiji je cilј očuvanje krajiške tradicije i kulture. Skupu koji tradicionalno organizuju Zavičajno udruženje „Manjača“ i Savez krajiških udruženja prisustvovali su ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, predstvanici Vlade Republike Srpske, direktor Fonda za izbegla, prognana i raselјena lica Duško Ćutilo i drugi. Sekretar Bjelić je tom prilikom rekao da je srpski narod , a posebno narod Bosanske Krajine, preživeo mnoge patnje, stradanja i nepravde, ali uvek ispolјavao dobre namere u poštovanju prava i kulture drugih etničkih zajednica.
  OPŠIRNIJE
 • Bjelić: Novi Bečej perspektivna opština za investicije Petak, 15. Jun 2018. 16:15
  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, prisustvovao je danas investicionoj konferenciji u Novom Bečeju gde su predstvlјeni privredni potencijali i mogućnosti za investiranje u industrijskim zonama ove opštine. Reč je o prezentaciji lokacija za greenfield i brownfield investicije, a skupu su pored predstavnika lokalnih organa upravlјanja, prisustvovali predstavnici slovačke, austrijske i italijanske privredne komore, kao i predstavnici brojnih domaćih i stranih kompanija. Opština Novi Bečej raspolaže sa tri industrijske zone na 300 hektara površine, sa objektima pogodnim za industrijski i sportski turizam, tekstilnu i prehrambenu industriju kao i sportsko - rekreativne, distributivne i kulturne centre.
  OPŠIRNIJE
 • Promocija „Central Danube Tour“ projekta na 15. Interfestu Ponedeljak, 11. Jun 2018. 14:10
  Pomoćnik pokrajinskog sekretra za regionlani razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, prisustvovao je danas konferenciji za medije povodom 15. Međunarodnog festivala vina „Interfest“ koji će se od 14. do 16. juna održati u Novom Sadu. Međunarodni festival vina „Interfest“ je privredno-turistička manifestacija, koja već 15 godina okuplјa veliki broj lјubitelјa vina, izlagača i posetioca koji dolaze iz raznih delova Srbije ali i zemalјa iz okruženja. „Bez sumnje, 15. Međunarodni festival vina, njegov ekonomski, kulturni i naročito turistički značaj je izuzetno dragocen za Novi Sad kao lokalnu zajednicu i Pokrajinu Vojvodinu u celini“, poručio je Drakulić tokom obraćanja medijima.
  OPŠIRNIJE
 • PKV u Briselu: Sastanci sa privrednim udruženjima i Evropskom komisijom Petak, 08. Jun 2018. 15:15
  Delegacija Privredne komore Vojvodine, predvođena generalnim sekretarom Jovanom Vujičićem, boravila je u dvodnevnoj radnoj poseti Briselu, u četvrtak 7. i petak 8. juna 2018. Prvog dana posete, delegacija se u predstavništvu italijanske regije Lombardija susrela sa predstavnikom asocijasije privrednih komora Ludovikom Monforteom, gde je razgovarano o mogućnostima saradnje, te zajedničkim nastupima u okviru EU projekata. Takođe, jedna od tema bila je i mogućnost priklјučivanja AP Vojvodine mreži "Regal", koja okuplјa autohtone proizvođače hrane, gde bi PKV bila jedan od nosilaca aktivnosti sa naše strane.
  OPŠIRNIJE
 • Subvencije od 100 miliona dinara za nabavku opreme u 16 vojvođanskih kompanija Petak, 08. Jun 2018. 15:10
  Pokrajinski sekretar za regionalani razvoj međuregionalnu sardnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore u vrednosti od 100 miliona dinara, predstavnicima 16 privatnih kompanija koji su prava na sredstva ostvarili po osnovu Konkursa za za kupovinu opreme u malim i srednjim privrednim društavima na teritoriji AP Vojvodine. Pravo na bespovratna novčana sredstva ostvarile su kompanije čije su delatnosti procenjene od značaja za razvoj AP Vojvodine a kako je resorni sekretar Bjelić istakao, služiće za početak, povećanje ili unapređenje procesa proizvodnje u ovim kompanijma. „ Danas smo u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, konkurentne i zdrave kompanije koje su ispunile konkursne uslove podstakli finansijskim sredstvima koja će pomoći njihovom dalјem razvoju a time i jačanju privrede u celini, što predstvalјa primarni cilј Pokrajinske vlade“, izjavio je Bjelić i pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.
  OPŠIRNIJE
Pošaljite ovu stranicu
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: